Natuur Omarmd

In Pijnacker hebben wij een tuin aangelegd naar een tuinontwerp van Annemarie Boot van Bootanica (https://bootanica.nl/).
In het ontwerpplan omschrijft Annemarie de wensen van de opdrachtgever: Een tuin die onderscheidend is en mooi oud kan worden. Om tussen de sprietjes gras te kunnen genieten van de vlinders en bijen die langs fladderen. Waar je de verandering van de seizoenen kunt ervaren. Waar je een kikker een mugje ziet vangen in het voorjaar, in de herfst de bladeren ziet verkleuren en de vogels de besjes ziet opeten. Een tuin die bij de opdrachtgever past en waar ze zich thuis voelen.

En verder: De voorliefde voor de natuur en ecologie was vanaf het begin een belangrijk uitgangspunt voor het tuinontwerp. Het omarmen van de natuur en uitnodigen van de natuur in de tuin zodat de natuur ons kan omarmen. De ligging aan de slootkant met oude knotwilgen was hierbij een mooi uitgangspunt. De oever in het ontwerp is hier een verlengde van. Het terras ligt hier verscholen tussen hoge oeverbeplanting die naast de natuurlijke ervaring ook privacy biedt. De regenvijver is een mooie plek voor amfibieĆ«n, libellen, vlinders, vogels en misschien zelfs een egeltje die komt drinken. De beplanting is een feest voor vlinders, bijen en vogels. Bloeiende vlinder- en insectenbloeĀ­men van het vroege voorjaar tot de late herfst en ook bessen en sierappeltjes voor de vogels.

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48

Aangesloten bij VHG

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief: