• Home
  • Projecten
  • Klimaatbestendige tuin met ondergrondse regenwatertank

Klimaatbestendige tuin met ondergrondse regenwatertank

Aanleg klimaatbestendige tuin met ondergrondse regenwatertank Leiden.
Na de verbouwing van het huis moet de hele tuin opnieuw worden aangelegd.

Er is een vrij groot hoogteverschil in de tuin. Dit biedt een mooie aanleiding om de regenwatertank onder het terras te plaatsen.

De tuin wordt in 2 fasen aangelegd. Fase 1 is het aanleggen van het terras met de keerwand en pergola. Onder het terras is een regenwatertank van 3000 liter aangelegd. Een pomp met aanzuigbuis zorgen voor moeiteloos besproeien van de tuin in een drogere periode.

Het terras is verhoogd waarbij de keerwand zorgt voor een stevige en mooie oplossing om het hoogteverschil op te vangen. De bestrating is een combinatie van antraciet tegels en gebakken klinkers. Er is voldoende ruimte om te zitten en de grote pergola zorgt voor schaduw.

Fase 2 is de aanleg van de tuin. Het tuinontwerp en beplantingsplan zijn van de hand van Annemarie Boot van Bootanica (https://bootanica.nl/).

Het ontwerp van de tuin is klimaatbestendig ontworpen met wadi en vijvers. Water heeft een belangrijke rol gekregen in de tuin. De regenbuizen van het huis zijn aangesloten op de regenwatertank. Wanneer de tank vol is loopt het water via een infiltratiebuis naar de wadi. Hier kan het regenwater vrij de bodem in lopen.

De tuin is groen ingericht. Water en groen zijn belangrijk in een levende klimaatbestendige tuin.

Door gebruik te maken van de aanwezige materialen is een duurzame tuin ontstaan.

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48

Aangesloten bij VHG

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief: