Groene tuin in een groene omgeving

Renovatie tuin Den HaagTerug naar overzicht

In de stadsdeel Ypenburg, in de buurt De Biesland (wijk De Bras) is door Astrum een tuin geheel opnieuw herstraat, opgehoogd en voorzien van een nieuw gazon. Ook is de beplanting gesnoeid en zijn er planten vervangen.

Tuinrenovatie

De tuin is 7 jaar geleden, na de bouw, aangelegd. Nieuwbouwgrond klinkt altijd nog in. Hierdoor is de bestrating lager komen te liggen. Dit geeft problemen bij deuren en langs gevels. Ophogen van de tuin is dan noodzakelijk. 

Gazon

Na het ophogen van de bestrating is het ophogen van de borders en het gazon ook nodig. Het gazon is hiervoor afgestoken en de grond is omgespit. Doorspitten van grond is voor het bodemleven niet goed, maar bij ophogen wordt nieuwe teelaarde aangebracht en moet vermengd worden met de aanwezige grond. Wanneer dit niet gebeurt ontstaat een storende laag. Dit geeft problemen met het gras en water wat blijft staan.

Beplanting

De borders zijn waar nodig opgehoogd en de beplanting is gesnoeid. Enkele planten waren uit hun krachten gegroeid, te groot of zijn weggevallen. Hiervoor is een voorstel gedaan in de vorm van een plantlijst met suggesties. 

Top!

De tuin ziet er nu weer netjes en verzorgt uit. De tuin kent een groen karakter wat veel vogels en vlinders aantrekt. Nu de verharding weer netjes ligt is het een plaatje!

 

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver