Een mooie duurzame vlonder en zitbank

Vlonder van Accoya houtTerug naar overzicht

En weer een mooi project afgerond.

Werken met een nieuw product is altijd leuk, maar kan soms ook wel spannend zijn. Bij deze opdracht gaat het om Accoya hout, een relatief nieuwe houtsoort.

Accoya

Accoya hout wordt onder vacuüm en hoge temperatuur behandeld met een hoge concentratie azijn. Het proces maakt dat het behandelde naaldhout unieke eigenschappen krijgt. De duurzaamheid wordt vergeleken met tropisch hardhout. Het azijn wordt ook weer uit het hout getrokken waarbij ook de hars verdwijnt.

Het hout ziet er mooi strak en egaal uit en bewerken met standaard gereedschap gaat heel goed. Accoya is harder dan geïmpregneerd hout, maar zachter dan tropisch hardhout.

Tuinrenovatie

Bij de werkopname in de tuin heeft de opdrachtgever de voorkeur aangegeven voor Accoya. Het gaat hier om een deel-renovatie van de tuin. De vlonder met zitbank en een grondkering met schapenhek zijn na ruim 16 jaar vergaan en moeten vervangen worden.

Vis â vis ontwerpers

De tuin is door Vis â vis ontwerpers bedacht. Een groene levende tuin die door de loop van de tijd alleen maar mooier is geworden. Een compliment voor de bedenkers en makers van de tuin…een goed ontwerp voor een tuin die na 16 jaar nog steeds mooi is. Om een tuin mooi te houden komt natuurlijk ook liefde voor de tuin kijken en als vanzelf ook het onderhoud. De opdrachtgevers zijn dan ook echte liefhebbers van de tuin.

Natuurlijke vijver

Naast het opnieuw maken van de vlonder en grondkering is ook de natuurlijke vijver opnieuw aangelegd. De vijver is voorzien van een stevige rand van Eco-lat en EPDM folie. Alle aanwezige beplanting is zorgvuldig uitgezocht en geschikt gemaakt voor her-planten. De vijver bestaat voor een groot deel uit een natuurlijke oever. Om de vijver opnieuw op te bouwen is de oeverrand eerst afgegraven en na aanbrengen van de nieuwe folie weer aangevuld met kleigrond.

Na aanplant van de vijver kan hier de natuur weer zijn gang gaan. Uiteraard wel met de juiste begeleiding zodat het evenwicht tussen de planten niet te veel verstoord raakt.

Duurzaam

De tuin kan, met de nieuwe duurzame vlonder en grondkering, er wel weer even tegen…

Klik hier voor de foto's van de tuin.

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver