Aanleg van een natuurlijke oever

Natuurlijke oever Den HaagTerug naar overzicht

Natuurlijke oever

In Den Haag-Waldeck is gewerkt aan de aanleg van een natuurlijke oever.

De aanleg van de natuurlijke oever is een initiatief van de buurtbewoners. De plek, het ontwerp en de uitvoering is in nauw overleg met hen gegaan. Ook het onderhoud wordt door de buurtbewoners uitgevoerd. In 2015 hebben zij aan een workshop Waterleven deelgenomen, waarbij het leven in en rond het water is bekeken en de kwaliteit van het water bepaald.

Pilot project

Het is een pilot-project wat begeleid is door Geert van Poelgeest van Duurzaam Den Haag. Astrum heeft de uitvoering van het werk verzorgt, de oeverplanten komen van zorgkwekerij Mens en Tuin. Het project is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Den Haag en in overleg met het Hoogheemraadschap van Delfland uitgevoerd.

Aanleiding

De aanleiding van de aanleg van deze natuurlijke oever is om de waterkwaliteit en de woonkwaliteit voor de bewoners te verhogen. Want schoon water brengt leven in de wijk.

Vlinders, bijen en zweefvliegen

De oever is glooiend aangelegd en beplant met oeverplanten waar vlinders, bijen, zweefvliegen hun voedsel kunnen vinden en eventueel een voorplantingsplek. Er is ook een drijvend eiland geplaatst, dit zorgt voor meer variatie in en boven het water.

De gemeente heeft in de winter van 2015 – 2016 het water in Waldeck gebaggerd, door deze diepte is het zelfreinigend vermogen van het water toegenomen.

Bekijk de foto's in het fotoalbum op Facebook

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver