Herstel verzakking bestrating langs gevel

Verzakking langs gevel LeidenTerug naar overzicht

Regelmatig wordt Astrum gevraagd om problemen langs gevelranden te bekijken en op te lossen. Tegels die blijven hangen aan de gevel terwijl de omliggende bestrating is verzakt, of gaten langs de gevel door het verdwijnen van zand of bestrating onder het huis of gebouw.

Ondergrond

Verzakking doet zich voor wanneer de onderlaag verzakt. Dit kan diverse oorzaken hebben. Graafwerkzaamheden in de directe omgeving, onttrekken van grondwater door bijvoorbeeld bronbemaling of wijziging van de grondwaterstand door het waterschap. Ook een slappe ondergrond zoals veengrond kan de oorzaak zijn. Nieuwbouw staat bekend om verzakken in de eerste jaren. Daarnaast zijn bepaalde regio's ook bekend of 'berucht'.

Problemen

De problemen zijn divers. Regenafvoeren die afbreken, leidingen die afgekneld raken (o.a. gas), gaten in bestrating, een hoge opstap bij de deur en de schutting paal aan de gevel die blijft hangen terwijl de rest van de schutting zakt. 

Oplossing

Er zijn helaas geen pasklare oplossingen, ieder geval zal apart moeten worden bekeken. Wel heeft Astrum een brede ervaring opgedaan in het verhelpen van de problemen. uit ervaring weten wij dat ieder probleem op te lossen is. Dit kan zijn technisch, bouwkundig, in ontwerp/gebruik van de ruimte en in uitvoering van het werk.

Fundering

In de praktijk veroorzaakt het zakken van de onderlaag een probleem wat van buitenaf niet zichtbaar is. Er ontstaat ruimte onder de gevel/fundatie. Hierdoor verdwijnt zand en verharding onder het huis of gebouw. Er is geen tegendruk meer. Het probleem kan opgelost worden door te zorgen voor tegendruk. Indien verzakking niet extreem is kan het doorgaans in een dag worden opgelost door bijvoorbeeld DPC-folie aan te brengen. Ligt het probleem op een ander vlak dan vraagt dit uiteraard een andere oplossing. Astrum heeft hierin veel ervaring opgedaan. Herstel, alleen door het ophalen van verzakte tegels, is dus slechts een tijdelijke oplossing.

Vrijblijvend advies

Heeft u een probleem rondom uw woning of pand, neemt u dan gerust contact op, wij helpen u graag. U kunt hiervoor bellen of een email sturen. 

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver