Water brengt leven in de tuin

Vijver of waterelementTerug naar overzicht

Water in de tuin creëert speciale effecten, maar de aanleg daarvan vraagt wel om de juiste aanpak. Bepalend voor het aanleggen van een vijver zijn de vorm, de functie en het gebruik. Een belangrijke rol speelt voorts welke voorzieningen nodig zijn om in de vijver waterplanten aan te brengen, vissen uit te zetten en eventueel een overgang naar de border of een terras te maken.

Astrum denkt, samen met u, na over de beste structuur. Dan zult u vele jaren kunnen genieten van uw vijver. Behalve de constructie van een vijver zorgen we tevens voor het aanleggen van een pomp, een waterloop en verlichting. 

Watertechniek

Rondom een vijver is doorgaans ook de nodige techniek aanwezig. bijvoorbeeld een pomp voor zuivering, fontein of waterloop. Daarnaast is het ook mogelijk om een nivellering aan te leggen waarbij te veel water in een reservoir wordt opgeslagen. Kostbaar water wat in droge perioden gebruikt kan worden voor aanvulling van de vijver of voor de tuin te besproeien. Wat denkt u bijvoorbeeld van een koppeling aan de hemelwaterafvoer, op die manier bespaart u kostbaar leidingwater. 

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver