klimaatbestendig inrichten van tuin en buurt

KlimaatadaptatieTerug naar overzicht

Klimaatadaptatie betekend voor ons: het aanpassen van de tuin en buitenruimte op het veranderende klimaat en de effecten daarvan. Het gaat daarbij om de negatieve effecten (schade/overlast) te beperken en kansen te benutten. Wij maken hiervoor gebruik van de natuur en natuurlijke systemen.

Meer dan alleen overlast van regenwater

Het gaat hier dus om meer dan alleen overlast van regenwater, het gaat om het leefbaar maken en houden van de tuin en buitenruimte. Met name in de stedelijke en dicht bebouwde omgeving.

Vergroenen

Door de tuin en buitenruimte in de stedelijke omgeving te vergroenen, door verharding te beperken en het aanleggen van groene daken, groene tuinen, wadi's en vijvers, wordt regenwater vastgehouden en warmt de directe woonomgeving minder op. Veel groene tuinen maken een groene, beter waterbufferende en koelere omgeving. Bovendien zorgen groene tuinen ervoor dat de diversiteit aan planten en dieren toeneemt.

Iedere meter telt

Het probleem speelt zich overal af en door met elkaar, iedere meter telt, kunnen we samen een verschil maken. Door tuinen meer te vergroenen, zorgen we voor een klimaatbestendige, gezonde en levende omgeving.

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver