Het enthousiasme voor de tuin blijft onverminderd groot!

Thema: Tuintrends en tuingelukTerug naar overzicht

Trends.

Door Stichting Tuinpromotie Nederland (STN) wordt naast het 5 jaarlijkse belevingsonderzoek, jaarlijks onderzoek gedaan naar tuintrends. De bevindingen worden gekoppeld aan verschillende tuintypes.

Een aantal resultaten van het onderzoek

1 Het enthousiasme voor de tuin blijft onverminderd groot, het is dé plek om te genieten en relaxen. 

2 Het echte tuinieren, werken in de tuin, is wel aan het afnemen. In 2002 is 60% actief in de tuin, in 2011 is dit 10% lager. De helft dus van de tuinbezitters.  

3 De functie van de tuin verandert verder richting comfortabele verblijfsplek met de gemakken van binnen. Dit is te vertalen in bijvoorbeeld buitenkeukens. Ook veranda’s en allerlei soorten en maten luxe potten hoort hierbij.

4 Gelukkig willen mensen wel steeds meer groen in de tuin. Een lichte toename van 5%. Gemakkelijk groen is hierbij wel belangrijk. De juiste planten, goed te onderhouden en op de juiste plaats.

Wilt u meer informatie over de laatste tuintrends, de inrichting of het gebruik van uw tuin, neemt u dan gerust contact op met Astrum.

Tuingeluk

Het kan zijn dat uw tuin niet aansluit bij wat u eigenlijk voor ogen heeft. Misschien bent u in meer of minder mate (on)tevreden of (on)gelukkig met uw tuin. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u minder tijd wilt besteden aan het onderhoud of bepaalde delen in uw tuin wilt aanpassen naar meer comfort.

Wij helpen u hier graag bij. Het komt in de basis neer op het vooraf bepalen wat u wilt, waar de tuin aan moet voldoen wilt u er gelukkig mee zijn. Het zogenaamde Tuingeluk.

Onderhoud

Wanneer een tuin meer tijd vraagt voor onderhoud dan u kunt of wilt vrijmaken, kan dit een onrustig gevoel geven. Het idee dat u nog zoveel moet doen. Rustig even zitten is er dan niet bij. Het is daarom belangrijk om te bedenken hoeveel tijd u wilt besteden aan de tuin. Er zijn veel factoren die van invloed zijn. Wij vertellen u graag waar u op moet letten.

Verhouding

Heel belangrijk is een juiste verhouding tussen tuin en groen. Bomen, struiken, vaste planten, enzovoort. Groen is gezond, het geeft rust en brengt leven in de tuin. Wanneer een tuin weinig groen heeft of andere elementen zoals verharding of schutting te veel aanwezig zijn, mist u de mogelijkheid om privacy en sfeer te creëren. Mensen worden ook positief beïnvloed door groen, het zit in onze natuur.

Evenwicht

De beplanting moet natuurlijk wel in evenwicht zijn met de ruimte. De juiste soorten op de juiste plaats. Kijken naar functie, gebruik, enzovoort, is heel belangrijk.

Privacy

Privacy is ook een belangrijk onderdeel van het tuingeluk. U wilt natuurlijk lekker genieten zonder het idee dat u lastig wordt gevallen of niet even op uzelf kan zijn. Helaas heeft u dit niet altijd in de hand. Vooral in de stedelijke omgeving is het lastig om uit het zicht te zijn van andere mensen, geluiden of andere factoren. Wel zijn er veel mogelijkheden om hier oplossingen voor te bedenken. Wij praten u hierover graag bij.

Jarenlang plezier

Naast de genoemde hoofdpunten zijn er nog meer zaken waar op gelet moet worden. Vormen in de beplanting of vormheesters en vormbomen. Ruimte indeling, het gebruik. Ook de materialen en de duurzaamheid ervan speelt een belangrijke rol. De structuur, karakter en sfeer. Eigenlijk te veel om te noemen. Dit brengt in beeld waarom een mooie tuin, waar jaren plezier aan wordt beleefd, een goede basis nodig heeft. Een goed ontwerp, waar een tuinontwerper met ervaring, kennis en een goede kijk op groen, een mooie basis creëert. Werk wat vervolgens vraagt om goed advies, voorbereiding en uitvoering. Uiteindelijk een plek waar u jaren plezier aan beleefd, of geluk, net hoe u het wil zien.   

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver