Een tuin met een echt thuisgevoel

Stijl of trendTerug naar overzicht

Tuinstijl

Een tuin kent doorgaans een kenmerkende stijl. Heeft u een stijl die u aanspreekt? Een eigen stijl zegt iets over uw eigen identiteit, uw persoonlijkheid komt hierin tot uitdrukking en geeft u een thuis gevoel. Maar welke stijl past bij u? Klassiek, modern, design, basic of romantisch?

Onderzoeken

Om hier achter te komen kunt u in woon/tuinmagazines kijken of op internet zoeken. U kunt ook inloggen op op Pinterest. Hier vindt u een groot aantal voorbeeld foto's van tuinen, stijlen en sferen.

Praktisch

Naast het verzamelen van ideeën kunt u ook nadenken over hoe u de tuin wilt gaan gebruiken. Dit hangt nauw samen met de gezinssamenstelling, uw levensfase en uw levensstijl. Een gezin met jonge kinderen vraagt een andere insteek dan bijvoorbeeld een gezin met oudere kinderen. Wij adviseren wel om de tuin zogenaamd leeftijdsbestendig te maken. Anders loopt u steeds tegen veranderingen aan. 

Stijl of trend

Naast stijlen worden ook trends toegepast in tuinen. Let hierin op, trends zijn makkelijk te volgen, maar raken ook weer uit. Uw stijl en eigen identiteit zijn hierin onderscheidend en tijdloos. De stijl die u kiest kunt u heel sterk doorvoeren of iets temperen en mixen met andere invloeden. Een tuin hoeft dus niet perse 1 stijl te zijn, maar kan ook kenmerken van andere stijlen bevatten. Bijvoorbeeld landelijk-klassiek, landelijke-modern of formeel-natuurlijk. 

Sfeer en thema

De tuinstijl kunt u dus verder aanvullen met een sfeer en thema. Denk hier bijvoorbeeld aan warme of pastelkleuren, een cool of warme look, Island-sfeer/loungen, natuurlijk of strak, water of een landenthema, vogels en vlinders.

Combineren

Een mooie tuin is in balans. Een evenwicht tussen alle gebruikte materialen en kleuren. Maar ook een evenwicht tussen dode en levende materialen. Een balans die voor rust zorgt en tegelijkertijd voor een mooie spanning tussen de gebruikte materialen. Een contrast tussen strakke lijnen en weelderige planten bijvoorbeeld. 

Meer weten?

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Bel voor een vrijblijvend gesprek. 

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver