Laat uw tuin leven. Een creatieve mix van stijl en natuurlijk groen

Overzicht tuinstijlenTerug naar overzicht

Een tuin kent veelal een herkenbare indeling of stijl. Vanuit de geschiedenis zijn stijl-kenmerken overgenomen die nog steeds worden gebruikt. Naast de stijl-kenmerken zijn ook trends waarneembaar in tuinen. Trends en stijlen zijn terug te vinden in materiaalgebruik, vormgeving, indeling, plantkeuze, voorkeur van de opdrachtgever en signatuur van de ontwerper.

Een originele tuin

Mensen worden beinvloed door stijl-kenmerken en trends, maar ook door de omgeving waar we in wonen en leven. Direct of indirect Kopiëren we ideeën en 'plaatjes' of passen ons aan naar wat 'andere' vinden. Kenmerkend voor de tuinen van nu zijn de dode materialen die een grote rol innemen. Hierdoor zijn tuinen meer en meer op elkaar gaan lijken. Het voelt alsof iedere tuin is ontworpen vanuit eenzelfde gedachte en waarbij veelal één stijl wordt toegepast.

Creatieve spanning

Een tuin wordt uniek en eigen als je hier los van kan komen. Met een open blik kijkt naar de tuin en mogelijkheden. Werk bijvoorbeeld met een combinatie van stijlen en pas vooral natuurlijke elementen toe. Dat kan door een stijl die je aanspreekt meer of minder sterk toe te passen en vooral de natuur te laten spreken in de tuin. Hierdoor ontstaat er een meer creatieve en originele tuin. Durf wat spanning in de tuin te brengen. 

Overzicht van stijlen

Voor het opdoen van tuinideeën en om een beeld te vormen van het werk wat Astrum maakt, kunt u in de fotogalerij tuinen bekijken. In galerij ziet u enkele stijlen en ook een mix van deze stijlen. De invloed van de stijl op de vormgeving van de tuin kan meer of minder worden doorgezet. Uiteraard maakt groen de beleving, het ruiken, proeven en voelen.

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver