Een mooie tuin begint met een goed tuinontwerp

Een mooi tuinontwerpTerug naar overzicht

Een mooie tuin begint met een goed tuinontwerp

Wilt u een mooie tuin die past bij uw eigen stijl en leefwijze? Dan komen wij graag persoonlijk bij u langs. Tijdens een eerste, vrijblijvend gesprek, wordt uitgebreid met u van gedachten gewisseld en bekijken we de tuin en de verschillende mogelijkheden.

Tuin-ideeën 

Een nieuwe tuin begint immers door er over te praten en van gedachten te wisselen. Op basis van uw wensen en het vooropgestelde budget, wordt tijdens het gesprek een globale schets opgemaakt.

Komen de gedachten overeen en klikt het, dan brengen wij door middel van een conceptschets met een eerste voorlopige raming uw wensen over op papier. Deze schets geeft de grote lijnen, functies en een totaalbeeld van wat u mag verwachten van het ontwerp van uw tuin.

Schetsontwerp

Het schetsontwerp, waarin alle besproken elementen zijn opgenomen, dient als leidraad, een eerste stap naar een mooie nieuwe tuin. U bepaalt de richting waarin wij verder werken en adviseren u in de mogelijkheden. Het voorstel geeft u een duidelijk beeld van uw toekomstige tuin.

Het bespreken van de conceptschets en voorlopige raming is een belangrijke stap, u bepaald hierin immers of u verder wilt. Uw goedkeuring van de conceptschets en de raming is het startsein om de tuin volledig uit te werken.

Tuinontwerper

Afhankelijk van de omvang van het werk wordt het uitwerken hiervan gedaan door een ervaren tuinontwerper of tuinarchitect. Astrum werkt hierin samen met uitsluitend ervaren professionals. Gaat het om een bescheiden tuin, dan doen wij dit werk zelf. 

Uw tuin wordt in detail opgemeten en alle belangrijke zaken worden op papier gezet. Er wordt rekening gehouden met tal van zaken zoals de omgeving, belangrijke elementen in de tuin, de situering van de tuin, de stijl van het huis en uw interieur, et cetera.

Het ontwerp bundelt alle verzamelde informatie en geeft de tuin een vastere vorm.

Definitief ontwerp

Zijn de laatste wijzigingen aangebracht, dan wordt voor u het definitieve ontwerp opgemaakt. Indien het werk dit verlangd maken wij een matenplan, detailtekeningen en een beplantingsplan. Optioneel kunt u ook kiezen voor de uitwerking van één of meerdere 3D tekeningen. Wanneer u het lastig vindt om een voorstelling te maken van de nieuwe tuin kan dit een goed hulpmiddel zijn.

Bij de presentatie van het ontwerp tonen wij u tevens alle materialen die in de tuin worden verwerkt, samen met de voorgestelde beplanting. 

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver