Ruimte, privacy, luxe en gemak

Lounge tuinstijlTerug naar overzicht

Loungeplek op het dak of in de tuin?

Loungen, lekker ontspannen op balkon, veranda, dakterras of in de tuin. En met de juiste inrichting is de Lounge-plek geschikt om bijna jaarrond te genieten in de buitenlucht. Want loungen is allang geen typisch zomers verschijnsel meer. Genieten en ontspannen kan ook als het iets minder weer is. 

De vroege voorjaars zon, de zomeravond en een late herfstzon zijn de momenten om te loungen. Een eigen plek om te ontspannen. In de avond een glas wijn na een werkdag of in het weekend met het hele gezin even bijpraten. Een goede afscherming zorgt voor een besloten gevoel, ongestoord loungen!

Onbezorgd genieten

Een goed ingerichte loungeplek biedt comfort en luxe. Geen gesleep met kussens als je net buiten zit en er een buitje valt. Loungen gaat vooral om onbezorgd genieten en een loungeplek is voorzien van allerlei gemak. Een buitenhaard of kachel, sfeervolle verlichting of kaarsen, een windscherm, overkapping en uiteraard een mooie lounge-zit om te liggen of te zitten.  

Maar loungen is niet alleen zitten! Het is genieten en beleven. Een loungeplek geeft ruimte om droog, uit de wind en felle zon te zitten. Loungen vraagt om voldoende beschutting.

De loungeplek kan ingericht worden naar ieder zijn smaak en stijl. Een luxe afdak of compleet tuinhuis met overkapping, een outdoor cabine of riant buitenverblijf. Uiteraard kan eenvoudiger ook met een schaduwdoek en terrasverwarmer.

Loungen zegt het eigenlijk al! Lekker lui zitten of liggen, comfortabel en gezellig.

Stijl of thema

Een goed ingerichte loungeplek is geen allegaartje van een verzameling spullen, maar kent een duidelijk karakter. Een plek die goed is ingericht, waarbij de loungemeubels voldoende ruimte krijgen en de accessoire in de vorm van plantenbakken, verlichting en verwarming goed aansluiten op het geheel.

Stijlen of thema’s zijn er te over. Wat te denken van Island-stijl of Ibiza-, Saint-Tropez- en Beachclub-stijl. Spannend als 1001 nacht en zelfs Rooftop/Sky-lounge stijl. Deze laatste -Loungen op het dak- is enorm in opkomst als in trendy steden zoals New York en Amsterdam. Meer rustiger is de Patio-stijl, landelijkestijl of lounge-ruimte met Scandinavische sfeer. Er zit dus voor ieder wat bij. 

De sfeer en stijl creëer je door een thema te kiezen. Door het gebruik van de materialen, meubels, accessoires, verlichting en planten creëer je een heerlijke eigen loungeplek.   

En als je lang buiten zit en het wordt donker, dan geeft dit een bijzondere sfeer. Het wordt dan stiller en nachtdieren worden actief. En misschien scheren er zelfs vleermuizen over opzoek naar insecten.

De juiste beplanting

In het vroege voor- en het late naseizoen buiten zitten, wordt leuker als je de juiste beplanting gebruikt. Er zijn veel planten met een tropisch karakter die in ons klimaat gedijen. Daarnaast zijn er allerlei leuke planten die heel vroeg in het voorjaar of heel laat in het najaar bloeien en vergeet ook niet de groenblijvende planten, dan is de loungeplek ook in de winter aantrekkelijk!

Meer informatie over een Lounge tuin, Lounge hoek, Lounge terras of Lounge dak? Bel gerust wij praten u graag bij!

 

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver