Voor een levende en duurzame tuin

Het concept De Levende TuinTerug naar overzicht

Wij zijn ons er meer en meer van bewust dat groen een belangrijk functie heeft. Groen is belangrijk in relatie tot onze gezondheid en de kwaliteit van ons leefmilieu. Waarom zouden we die functies niet doortrekken in de tuin?

Hoveniers zijn opgeleid tot groene vakman. Dit willen wij ook uitdragen. Onze kennis toepassen om uw tuin en de buitenruimte groen en duurzaam in te richten.

Het vertrekpunt is dat de combinatie van groen met alles wat de tuin kan bieden letterlijk en figuurlijk zorgt voor leven in de tuin. Door bijvoorbeeld de juiste keuze van bloemen en planten komen er vlinders en bijen.

Speels waterelement

Het zuivere regenwater van het dak hoeft niet het riool in, maar kan een speels waterelement vormen in de tuin. Groen zorgt voor verkoeling op een hete zomerdag. Een levende tuin nodigt kinderen uit om buiten te komen spelen en zo de natuur te ervaren. 
En nog een idee: niets is zo lekker als aardbeien uit eigen tuin. De levende tuin is dus een nuttige tuin, die bovendien ook mooi is.

Spannende omgeving

De levende tuin blijft zich ontwikkelen, is niet direct klaar en is nooit af. De levende tuin is zowel een product als een levend concept. De levende tuin is een spannende omgeving. 
De levende tuin barst van de variatie. Er valt veel te beleven. Hoe groter de variatie, hoe meer ook natuur en milieu worden geholpen. 

Biodiversiteit

Vooral de aanwezigheid van dieren is een goed signaal van een geslaagde biodiversiteit, zeker in het stedelijke landschap. Een grote variatie aan geurende en kleurige planten met veel nectar is aantrekkelijk voor vlinders en bijen. 

Afwisseling van hoog en laag groen levert beschutting. De egel vindt ritselend zijn weg naar voedsel en een schuilplaats. En het zingen van vogels is niet ver weg.

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver