De natuur dichtbij in de kleine ruimte

Idee: De kleine ruimteTerug naar overzicht

Ideeën voor een kleine ruimte: stadstuintje of terras.

Een kleine tuin of een terras is in een dicht bebouwde omgeving een luxe. Een eigen plek om lekker te zitten of even bij te komen na een dag werken. Woningen met een tuin of terras zijn dan ook populair. Want de ruimtes worden almaar kleiner in de (rand)stad. Voordeel is wel dat een kleine ruimte minder onderhoud vraagt. De kunst is om de ruimte optimaal te benutten.

Tuinadvies

Voor de kleinere tuin of terras kan Astrum advies geven. Wilt u uw tuin of terras volledig of gedeeltelijk aanpassen maar u heeft nog geen goed idee? Dan kunnen wij  u waarschijnlijk wel een zetje in de goede richting geven, want met een kleine ruimte kun je ongelofelijk veel doen. Belangrijk is om de ruimte rustig te houden en te kiezen voor een thema of tint. Mooie sterke planten in verschillende kleuren die op elkaar aansluiten. Daarnaast zijn knusse en beschutte zitplekjes leuk. Een klein waterelement doet het ook heel goed!

Dakterras

Ook op dakterrassen is het erg leuk om zitplekjes te creëren. Voor uw ideale tuin of terras kunnen wij aan de hand van een schets of impressie de ideeën vertalen. U kunt ook delen zelf te doen of helemaal aan Astrum uitbesteden.

Klimplanten

Gebruik ook de gevel als tuin. Laat er klimplanten tegenop groeien, zet bloembakken op de vensterbanken… Hangende bloemen en planten in die bakken zorgen voor een mooi uitzicht op groen, zowel vanuit de tuin als van binnen naar buiten.

Tip

Nog een tip: Werk met dieptes door licht en donker te combineren. Gebruik geen felle kleuren in kleine ruimtes. Door met vormen te werken kan je meer breedte of diepte creëren. 

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver