Advisering en verzorging van bomen

Boomverzorging en adviesTerug naar overzicht

Boomverzorging en onderhoud

Wij kunnen u voorzien van advies over de verzorging en het onderhoud van uw boom of bomen. U kunt ons vragen om uw boom goed te bekijken. Op basis daarvan komen wij met een advies voor het onderhoud en snoeien. Ook hierin beperken wij onze inbreng niet tot het geven van een advies maar voeren ook graag het werk uit. Tijdens een gesprek adviseren wij u graag over werkzaamheden.

Bomensnoeien

Wij verzorgen uw boom in elke levensfase. Jeugd-snoei, begeleidings-snoei en bijvoorbeeld opkronen. Ook voeren wij controles uit. Denk hier bijvoorbeeld aan ziekten en plagen of de gezondheid en problemen met de stam of takken. Daarnaast is het verwijderen van dood hout belangrijk. In de praktijk komen problemen niet altijd op tijd in beeld. Stormschade is dan een gevolg. Voorkomen is beter dan genezen, zorgt u daarom dat er met regelmaat naar uw bomen wordt gekeken, dat voorkomt veel ellende.

Bomen in de stad

In de stad, zoals Delft, Den Haag of Leiden geven bomen overlast als ze groter en ouder worden. Een boom verwijderen is niet direct nodig. De kroon kan bijvoorbeeld worden ingenomen. Ook kunnen bomen transparanter worden gemaakt door uit te lichten. Hierbij worden enkele takken van de boom verwijderd waardoor er meer licht-inval ontstaat.

In bepaalde gevallen kan een boom ook worden gekandelaberd. Dit is wel een grote ingreep en de boomsoort moet dit kunnen verdragen.

Wanneer een boom uiteindelijk toch weg moet kunnen wij het rooien of kappen voor u verzorgen. Ook op moeilijke plaatsen is dit geen enkel probleem. Wel is het belangrijk dat wij een goed beeld hebben van de omstandigheden waar de boom staat.

European Tree Worker

De meeste bomen worden gesnoeid of gekapt doormiddel van klimmen. Er wordt dan met touwen gewerkt. De boomverzorger, een ETW-specialist (European Tree Worker), zit in een veiligheidsgordel en hangt in de touwen. Grote takken worden afgevangen door touwen en zorgt dat er geen schade ontstaat aan beplanting of bebouwing onder of rond de boom. Dit vraagt om tijd om veilig en goed te kunnen werken.

Na afronding van de snoeiwerkzaamheden of het kappen van de boom wordt alles afgevoerd. 

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver