Diensten Astrum Groen

Tuinontwerp

Een mooie tuin begint met een goed tuinontwerp. Wij komen hiervoor graag bij je langs. Tijdens een eerste, vrijblijvend gesprek, wordt uitgebreid van gedachten gewisseld. We onderzoeken de wensen, mogelijkheden en gaan er mee aan de slag.

Tuin-ideeën

Een nieuwe tuin begint immers door er over te praten en van gedachten te wisselen. Op basis van jouw wensen en het vooropgestelde budget, wordt tijdens het gesprek een globale schets opgemaakt. Komen de gedachten overeen en klikt het, dan brengen wij door middel van een conceptschets met een eerste voorlopige raming de wensen over op papier. Deze schets geeft de grote lijnen, functies en een goed totaalbeeld. Zo weet je wat je mag verwachten van het ontwerp van jouw tuin.

Tuinontwerp, Astrum tuin en groenprojecten

Tuinontwerp, Astrum tuin en groenprojecten

Wil je een

Tuinontwerp?

Definitief tuinontwerp

Zijn de laatste wijzigingen aangebracht, dan wordt het definitieve ontwerp opgemaakt. Indien het werk dit verlangd maken wij een matenplan, detailtekeningen en een beplantingsplan. Optioneel is een uitwerking van één of meerdere 3D-tekeningen. Wanneer je het lastig vindt om een voorstelling te maken van de nieuwe tuin kan dit een goed hulpmiddel zijn. Bij de presentatie van het ontwerp tonen wij alle materialen die in de tuin worden verwerkt, samen met de voorgestelde beplanting.

Wil je een

Tuinontwerp?

Schetsontwerp voor tuinen

Het schetsontwerp, waarin alle besproken elementen zijn opgenomen, dient als leidraad. Het is een mooie eerste stap naar een nieuwe tuin. Het bespreken van de conceptschets en voorlopige raming is een belangrijke vervolgstap. In deze fase bepaal je of het aan de verwachtingen voldoet en ermee verder wilt. Jouw goedkeuring van de conceptschets en de raming is het startsein om de tuin volledig uit te werken.

Het ontwerp van de tuin

Afhankelijk van de omvang van het werk wordt het uitwerken hiervan gedaan door een ervaren tuinontwerper of tuinarchitect. Astrum werkt hierin samen met uitsluitend ervaren professionals. Gaat het om een bescheiden tuin, dan doen wij dit werk zelf. Er wordt rekening gehouden met tal van zaken zoals de omgeving, belangrijke elementen in de tuin, de situering van de tuin, de stijl van het huis, het interieur, duurzaamheid en biodiversiteit. Het ontwerp bundelt alle verzamelde informatie en geeft de tuin een vastere vorm.

 

Meer weten?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op:

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48

Aangesloten bij VHG

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief: