Nationale Tuinweek: Tegel eruit, plant erin
  • U bent nu hier:
  • Home
  • Nieuws
  • Nationale Tuinweek: Tegel eruit, plant erin

NieuwsTerug naar overzicht

Nationale Tuinweek: Tegel eruit, plant erin zaterdag 14 juni 2014

Tijdens de landelijke aftrap voor de eerste Nationale Tuinweek van Groei & Bloei lichtte HKH Prinses Beatrix samen met een aantal schoolkinderen van de Max Havelaarschool uit Delft een tegel en plantte er een meerstammige Amelanchier lamarckii (krentenboompje).

Na de opening liep prinses Beatrix over het plein langs pop-up-tuintjes in bakfietsen van Cangoo, ingericht door Jacqueline van der Kloet i.s.m. Fa. Rijnbeek (Boskoop). Daar had zij levendige gesprekken met bestuursleden uit de verschillende regio's.

Groen en natuur

Het is belangrijk dat kinderen al vroeg leren over groen en de natuur. Waar kan dat beter dan op het schoolplein! Ook Astrum werkt hieraan mee. Vanuit het project Gezonde Schoolpleinen wordt deze week een educatieve tuin cadeau aangeboden aan de Max Havelaarschool. Dit wordt gedaan in de vorm van een 1m² die is ontworpen door Richard de Jong. De tuin wordt aangeboden door de Vereniging van Hoveniers (VHG), de verenging Groei & Bloei en IVN. Door de aanleg van een vierkante meter tuin, willen deze organisaties aandacht vragen voor het vergroenen van de schoolpleinen in Nederland.

Schooldak-moestuin

De Max Havelaarschool is op dit moment druk bezig met de aanleg van een schooldak-moestuin. Op korte termijn zal Astrum de 1m² hier een plek geven. Wanneer de tuin is aangelegd verschijnt op deze site meer nieuws.

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver