Voelt u wel wat voor een levende tuin? Dan brengt u duurzaamheid dichtbij!

NieuwsTerug naar overzicht

Duurzame tuinbeleving maandag 8 december 2014

Uit onderzoek is gebleken, dat consumenten graag iets met duurzaamheid in hun tuin willen. Maar ze hebben geen idee van wat er allemaal zou kunnen. Om op die behoefte aan te haken, is het handboek 'De Levende Tuin' ontwikkeld.

Dit handboek helpt om op uw wensen in te spelen en daarmee de leefomgeving verder te vergroenen. Wij willen De Levende Tuin heel graag nog meer onder de aandacht te brengen.

De Levende Tuin

Het handboek 'De Levende Tuin' is ontwikkeld door het VHG en geeft praktische handvatten voor het inrichten van een levende tuin. U vindt er per thema (Water, Bodem, Dieren, Energie en Voedsel) informatie over bijbehorende producten en toepassingen. In combinatie met het handboek is er ook een demofilm gemaakt.

Modeltuin

Op 10 april 2014 is in De Tuinen van Appeltern de modeltuin ‘De Levende Tuin' geopend. In de tuin komen alle aspecten van een levende tuin op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen. De modeltuin bestaat uit vijf themacirkels. Elke cirkel heeft zijn eigen thema: ‘goed voor kleine dieren’, ‘een tweede leven’ (over hergebruik van materiaal en planten), ‘proeven en ruiken’, ‘een langer leven’ (duurzaamheid) en ‘beter voor ons allemaal’ (duurzaamheid aspecten). 

Facebook 

Kijk ook eens op de speciale facebookpagina De Levende Tuin. Hier vindt u alle informatie, foto’s en reacties over De Levende Tuin.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver