Groene omgeving stemt tot meer tevredenheid

Een goed voorbeeld van onderhoudTerug naar overzicht

Als een wooncorporatie investeert in het groen rond de wooncomplexen, heeft dat positieve invloed op de bewoners. Sterker nog: een goed onderhouden omgeving beïnvloedt de hele buurt in positieve zin.
Het kiezen voor de juiste planten – aantrekkelijk voor bijen, vlinders, vogels en andere dieren – verhoogt de biodiversiteit. Dat maakt de beleving en de leefbaarheid van de buurt groter. Men gaat positief praten over de omgeving, sociale contacten nemen toe en men krijgt meer respect voor de omgeving.

Woon- en werkomgeving

Het voorgaande verhaal gaat niet alleen op voor een woonomgeving. Ditzelfde effect treedt op binnen de werkomgeving. Een bedrijf dat durft te investeren in een groene omgeving zal merken dat het imago daarbij gebaat is. Tevreden medewerkers brengen hun pauze in een tuin door die voor rust zorgt.
Verenigingen van eigenaren die investeren in de buitenruimte, zien de waarde van het complex en de woningen stijgen. Door van alle bewoners betrokken en actieve gebruikers te maken, draagt de groenbeleving bij aan de algemene tevredenheid onder VVE-leden. Bovendien zal de onderlinge samenhang groeien.

Effectmeting op omgeving

Astrum tuin en groenprojecten kan hierin veel voor u betekenen. Benieuwd naar onze rol? Bel en maak een afspraak.
Wij kunnen helpen bij het meten van de effecten in een buurt die bezig is met de omvorming naar duurzaam groen. Verder geven wij advies over de mogelijkheden om de omgeving van groen naar kleur aan te passen.

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver