Voor een levende en duurzame bedrijfstuin

Duurzame bedrijfstuinTerug naar overzicht

Gezonde leefomgeving

Aan de slag met duurzaamheid binnen uw bedrijf? Werkt u hard aan minder druk voor de mens en aarde bij het voortbrengen van uw diensten of producten? Heeft u hierbij ook al gedacht aan de buitenruimte, het terrein en de tuin rondom uw bedrijf? Wanneer de buitenruimte op juiste wijze wordt ingericht draagt u direct bij aan duurzaamheid!

Duurzame bedrijfstuin

Het duurzaam inrichten van de tuin is niet alleen een direct zichtbare stap, maar ook een relatief eenvoudige manier om te verduurzamen! Met een duurzaam ingerichte tuin vermindert u de druk op het milieu, verlaagd u de onderhoudskosten en levert u een bijdrage aan biodiversiteit. Omvorming naar een duurzame tuin betekent ook meer genieten en beleven. Tegelijkertijd verkleint u uw ecologische voetafdruk door meer omzetting van CO2 naar zuurstof (planten) en het verminderen van uitlaatgassen (minder inzet machines).  

Biodiversiteit in uw bedrijfstuin

De wereld kan niet zonder biodiversiteit. Soorten en ecosystemen zorgen bijvoorbeeld voor de productie van zuurstof, afbraak van dode dieren en planten, bestuiving van planten (bijvoorbeeld fruit), waterzuivering en het beheersen van ziekten en plagen. Biodiversiteit betekent voor de mens voedsel en grondstoffen voor bijvoorbeeld kleding en medicijnen. Biodiversiteit is geen ver-van-mijn-bed verhaal. In een stedelijke regio als de randstad vinden we een aanzienlijk deel van de biodiversiteit in een netwerk van bijvoorbeeld parken, tuinen, wegbermen, openbaar groen en ook rondom bedrijven. Biodiversiteit schuilt in elke hoek. Weet u dat biodiversiteit op onze aarde in de laatste veertig jaar is gehalveerd? (Bron: Living Planet Report 2014).

Uw bedrijfstuin vandaag

Een doorsnee bedrijfstuin bestaat uit verharding, kort gemaaid gras, in vorm gesnoeide heesters en enkele bomen. Groen of de tuin wordt hierin veelal gezien als kostenpost. Versobering van de tuin en verarming van de biodiversiteit. Weinig beleving voor mens en dier!

Uw bedrijfstuin morgen

Verduurzamen, het omvormen van de tuin is betrekkelijk eenvoudig. Het is goed voor het imago van uw bedrijf. Groen draagt ook bij aan het welzijn en plezier van de medewerkers. Redenen te over dus om van de tuin en het terrein een groener landschap te maken. Een groene omgeving is een leefbaar gebied. Of het nu een bedrijfsterrein is, woonwijk of stad: een omgeving met of zonder groen betekent een wereld van verschil. Duurzaamheid zit in de natuur zelf: de beste methode om onze omgeving meer duurzaam en leefbaar maken. Het geeft vorm aan de aarde en ons bestaan. Naast ecologische voordelen brengt een duurzame tuin ook voordelen mee voor het bedrijf. Een duurzame bedrijfstuin zorgt voor minder (groen)afval en kosten. En wanneer meerdere bedrijven in een gebied omschakelen, ontstaat een natuurlijke verbinding voor insecten, vogels en andere kleine zoogdieren. Het stedelijk landschap verandert hierdoor in een omgeving die bijdraagt aan een beter klimaat.

Omvorming van de tuin

Het omvormen van de tuin of duurzame aanleg is net als MVO of verduurzamen een proces. Het kan zelfs gefaseerd worden uitgevoerd. Wilt u meer weten, belt u dan gerust, wij vertellen u graag meer.

Wilt u alvast nadenken over een duurzame tuin, klikt u dan hier voor een lijst met aandachtspunten.

Tip

Kijk eens om u heen in de omgeving. Ziet u veel insecten, bijen, vlinders en vogels? Dan is de kans groot dat de omgeving ook gezond is voor u. Ziet u weinig leven? Dan is het hoog tijd om daar verandering in aan te brengen!

 

 

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver