Gemakkelijk en veilig van A naar B

TuintrapTerug naar overzicht

Tuintrap

Hoogteverschillen in een tuin kunnen soms lastig in te passen zijn. Door op juiste wijze gebruik te maken van de hoogteverschillen, is het een toevoeging aan de tuin en maakt het de tuin spannender en mooier. Er ontstaan andere lijnen en door gebruik te maken van hoog en laag, voegt dit echt iets toe aan de tuin. Een extra dimensie.

Een trap in de tuin

Een trap in de tuin moet niet alleen mooi zijn, maar ook veilig, stabiel, functioneel en duurzaam. Afhankelijk van de situatie en eisen kan een trap met standaard producten worden gemaakt of indien nodig geheel naar wens op maat worden gemaakt. 

Diverse materialen

Een trap kan worden op gebouwd met verschillende materialen zoals; beton, hout of natuursteen. Er zijn diverse leveranciers die standaard blokken of treden maken die toegepast kunnen worden in de tuin. Door een materiaal te kiezen wat past in de tuin, maak je er één geheel van.

Hoe wordt de trap?

Net als bij het ontwerpen en bedenken van een tuin is een eerste stap om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Krijgt de trap een hoofdrol in de tuin, moet het een smalle of juist brede trap zijn en hoe is de situatie, wat kan er wel en wat niet. Wat is de hellingshoek en het hoogteverschil..  

Wat is het hoogteverschil

Om een trap te bedenken en te maken is het belangrijk om de hoogtes in de tuin goed in beeld te krijgen. Dat geeft al veel duidelijkheid over de mogelijkheden. Daarnaast is het belangrijk om een goede hellingshoek aan te houden. Een te steile trap is lastig of gevaarlijk, een luie trap neem daarin tegen weer meer ruimte in. En hoe is de situatie, wordt er langs een talud gewerkt of is er een muur of grondkering waar de trap tegenaan komt. 

Kosten

Een belangrijk onderdeel is het budget. Door van te voren te praten over de kosten en de verschillende mogelijkheden in materialen en verwerking voorkomt u verrassingen achteraf. Wij hebben veel ervaring opgebouwd in het maken van tuintrappen en kunnen u hierin goed van dienst zijn.

Tuinfoto’s

Kijkt u eens in de fotogalerij naar voorbeelden van trappen. U vindt hier allerlei trappen. Trappen gemaakt van bloktreden, traptrede-elementen, hout en ook zwevende trappen. Tuintrappen kunnen ook worden gemaakt van metaal; verzinkt en gecoat staal, traanplaat, cortenstaal, roestvaststaal (rvs) of industriële roosters.

Veilig en makkelijk van A naar B

Een trap is in eerste plaats om op het lagere of hogere deel te komen. Verder moet gelet worden op het gebruik. Wilt u er met een fiets in de hand op en af, maken kinderen of ouderen er gebruik van en hoe is de directe omgeving, hoe sluit de trap aan op de tuin of mogelijk de tuin van uw buren.

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver