Een levende tuin in 'Tanthof'

Levende achtertuin DelftTerug naar overzicht

Een levende achtertuin bij een woning uit begin jaren 80. De tuin is in 2014 geheel opnieuw aangelegd. De tuin bestond voornamelijk uit een veel te grote coniferen haag, twee bomen met een matige conditie en een speelgazon. De opdrachtgever heeft de wens 'een mooie levende tuin'.

Een nieuw begin

De bestaande tuin is geheel leeggehaald en van onder af aan weer opgebouwd. De haag en bomen zijn gekapt en met wortelstronk en al verwijderd. Het gazon is afgestoken en samen met het bestaande terras afgevoerd.

Levende tuin

Een levende tuin is de wens, met een gazon en kleurrijke beplanting. De coniferen haag heeft altijd privacy gegeven en was een plek voor vogels. Hier is een sierpeer-haag voor terug gekomen. Het terras biedt ruimte voor twee tot vier mensen. Voor verjaardagen of visite kan er ook gebruik worden gemaakt van het gazon. De natuurlijke lijnen in de tuin versterken het levende karakter.

Tuinonderhoud

De tuin is levend en mag daarom groeien en bloeien. De vaste planten trekken bijen, vlinders en vogels aan. Het onderhoud bestaat uit grasmaaien, van tijd tot tijd, wieden en snoeien. De vaste planten zijn geselecteerd op kleur, hoogte en bloeitijd. De juiste beplanting zorgt voor minder onderhoud. In het voorjaar kunnen de vaste planten laag worden afgeknipt, samen met wat snoeiwerk aan de sierperen, heesters en klimplanten. In het najaar is het belangrijk om het gazon bladvrij te houden. Het blad kan in de border geharkt worden. Door het onderhoud in het voorjaar uit te voeren help je de natuur. Blad biedt bescherming voor de planten en vogels vinden tussen de blaadjes allerlei voedsel.

Beleven en genieten

Een levende tuin is een tuin waar je in kan genieten. De juiste indeling, met mooie planten, biedt het hele jaar door plek aan vogels. Een levende tuin? Dan valt er veel te beleven!

Weinig tijd? 

Weet u dat een levende tuin minder tijd en geld kost in aanleg en onderhoud dan een tuin die 'versteend' is? Een tuin aanleggen brengt altijd een investering met zich mee. Onderzoek heeft aangetoond dat een tuin die voor een groot deel is verhard, duurder is in onderhoud en aanleg. Een levende tuin is, met de juiste begeleiding en werkwijze, makkelijk in onderhoud. Daarnaast geeft een levende tuin veel meer beleving en draagt bij aan een betere leefomgeving. Uw tuin duurzaam en levend inrichten? Belt u gerust voor een vrijblijvend gesprek, wij vertellen u graag meer over de levende tuin.

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver