Klimaatbestendige tuin in Leiden

Klimaatbestendige tuinTerug naar overzicht

Klimaatbestendige tuin

In Leiden is in het voorjaar een klimaatbestendige tuin aangelegd. De opdrachtgeefster is biologe en erg betrokken bij alles wat leeft, groeit en bloeit. Duurzaamheid staat centraal, materialen zijn, waar mogelijk, hergebruikt en de tuin is ingericht volgens de ‘regels’ van een klimaatbestendige tuin.

Zo is de regenpijp  losgekoppeld en wordt het water opgevangen in een opvangbak. Bij hevige regen loopt het overschot vanuit de opvangbak via een open goot naar de vijver. Als het dan echt veel regent kan het water vanuit de vijver een moeraszone in.

De tuin is aangelegd naar het tuinontwerp van Marian Rappoldt, van Alchemilla Tuinontwerp en advies uit Leiden.

Wilt u meer weten over klimaatbestendige tuinen ? Kijk dan eens op Huisjeboompjebeter. klik hier voor de website.

Naast de opvang en hergebruik van regenwater is de tuin ook goed voor allerlei insecten, vogels en andere diertjes. Er is gewerkt met biologisch gekweekte planten die allemaal inheems zijn. De tuin is omsloten door hagen zoals Beuk en Liguster. De vijver brengt allerlei leven in de tuin. Vogels komen om te drinken en zich te wassen.

De verharding is half open, wat er voor zorgt dat het regenwater vrij de bodem in kan. Tussen de voegjes zijn allerlei verschillende plantjes neergezet. De tuin heeft een heel natuurlijk karakter en is heerlijk om in te zitten en te bekijken wat er allemaal voorbij komt aan vogels, bijtjes en insecten.

Wilt u meer zien van de tuin en de totale renovatie? Kijkt u dan op onze facebook pagina. Wij delen hier met regelmaat diverse projecten waar aan gewerkt wordt. Klik hier om de tuin te bekijken.

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver