Een tuin waarin je de natuur kunt zien, voelen, horen, ruiken én proeven!

De levende tuinTerug naar overzicht

Een levende tuin is een tuin waarin je de natuur kunt zien, voelen, horen, ruiken én proeven. Dat is op en top een Levende Tuin. Met veel groen en natuurlijke materialen. In zo’n oase is het heerlijk toeven, voor mens én dier. Bovendien biedt een levende tuin tal van voordelen. Zo geeft het energie en voert het regenwater af. Daarnaast verhoogt zo’n tuin de waarde van uw woning.

Natuurlijk

De omheining van een levende tuin leeft mee. Deze biedt beschutting, maar is ook toegankelijk voor kleine dieren. Van oude stenen bijvoorbeeld, zijn prachtige stapelmuren te maken. Met schuilplaatsen voor dieren en ruimte voor planten. Wist u dat een meidoorn als haag meer privacy en bescherming biedt dan een schutting? Bovendien: een houten schutting moet ooit worden vervangen. Een natuurlijke omheining is duurzaam en wordt met de jaren alleen maar mooier en beter. Groen aan of in de omheining heeft ook meerwaarde voor het milieu. Het zorgt voor verkoeling van de omgeving. En het neemt fijnstof op uit de lucht.

Makkelijk in onderhouden

De hoveniers van Astrum zijn groene specialisten en weten alles van  levende materialen. Wij helpen u graag met adviezen en tips, ontwerp, uitvoering en onderhoud.

Meer weten?

Bekijk Lang leve(n) de tuin van Tom Bade, Kim van der Leest en Fred Tonneijck. De Levende Tuin als bijdrage aan een gezonde leefomgeving en een rijke stadsnatuur. Klik hier voor de pdf.

 

De levende tuin

Dat is leven met water,

minder steen, meer groen,

een bron van energie,

een oase voor mens en dier,

met een levende omheining.

 

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver