In iedere tuin schuilt een groene levende rijkdom..ontdek het zelf.

Waarom een natuurlijke tuinTerug naar overzicht

‘In iedere tuin schuilt een groene levende rijkdom..’ dat prikkelt de zintuigen niet waar? Wellicht krijgt je hier beelden bij van de schaduw van een mooie boom of gezoem van bijen rondom rijk bloeiende planten. En voor een deel klopt dat ook wel, echter gaat het idee van ‘een groene levende rijkdom’ verder dan een paar groene elementen.

Ben je opzoek naar een hovenier die een groene levende tuin kan bedenken, maken en onderhouden, lees dan vooral verder!

Veranderingen

Voorgaande decennia is er veel veranderd in tuinbeleving en inrichting. Een ontwikkeling die te maken heeft met hoe mensen denken en leven. Ga in gedachte maar eens terug naar de zeventiger en tachtiger jaren. Tuinen waren toen nog groen, met bomen, hagen, bloeiende planten en een gazon. De leef- en denkwijze was ook anders. Geleidelijk aan is hierin verandering gekomen. Bestrating en andere ‘dode’ materialen hebben de overhand in de tuin gekregen en mensen zijn verder bij de natuur vandaan komen te staan.

Schakel tussen mens en natuur

Op macro-niveau (o.a. klimaat en milieu) is er ook veel veranderd. We weten dat de wijze waarop we leven veel druk geeft op de planeet en de mens. Wat dat met een ‘gewone tuin’ te maken heeft? Met een groene levende tuin kun je op micro-niveau bijdragen aan een beter klimaat en milieu! Zo verstedelijkt Nederland steeds meer en veel mensen wonen dan ook in een stedelijke omgeving. We moeten dus steeds de voelsprieten uit hebben staan voor wat we kunnen doen voor onze leefomgeving. Het is van belang dat iedereen daaraan bijdraagt. Mensen weten niet altijd hoe belangrijk het is dat ze voor groen in hun tuin kiezen. Onderzoek toont aan dat we meer en meer vervreemd raken, dat de schakel tussen mens en natuur verdwijnt. Kort gezegd, we zetten tegenwoordig zoveel dingen aan en uit, dat we denken dat dit met de natuur ook kan. Mensen hebben weleens het idee de wij ‘natuur’ niet nodig te hebben, we zijn druk met andere zaken. Wanneer we meer tijd hebben dan kijken we er wel weer naar. Het ontbreekt in bewust zijn van de waarde van de natuur, in het beleven ervan.

Groen goud

Met een groene tuin, heb je goud in handen. Het gaat hierbij niet alleen over meer planten en minder beton en hout. Het gaat er om dat de relatie tussen mensen en de natuur weer betekenis krijgt.

Het ‘groene’ verschil

Ben je opzoek naar een hovenier die verder kijkt, een beeld heeft bij hoe een tuin groen en levend gemaakt kan worden en ook blijft, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Een mooie groene levende tuin begint natuurlijk bij jou. Groene vingers zijn geen vereiste. Het gaat om willen zien en begrijpen dat een groene levende tuin niet alleen mooi is, maar ook bijdraagt aan vergroening, verduurzaming, van de leefomgeving. En onze kennis en ervaring zorgt ervoor dat je zonder allerlei kunstgrepen kunt genieten van een groene levende tuin. Met een natuurlijke duurzame tuin kan je het ‘groene’ verschil maken. Verwonder je over de wereld van de beestjes en planten! En genieten van de tuin zal toenemen als de juiste planten op de juiste plek staan. En nog wat, een tuin is een levend iets, waarvan we altijd kunnen blijven leren.

Een natuurlijk principe

Een groene levende tuin is een principe wat is gebaseerd op de natuur. Je bedenkt, maakt en onderhoudt een stukje micro natuur in je tuin. Want in iedere tuin schuilt een groene levende rijkdom. Een plek waar je de natuur ziet, voelt, hoort, ruikt én proeft. Door gebruik van groen en natuurlijke materialen ontstaat een prettige omgeving voor jou, maar ook voor vogels, vlinders en andere dieren en insecten. En nog een plus, een groene levende tuin biedt tal van voordelen: planten vangen fijn stof en CO2 op en de grond houdt regenwater vast. Daarnaast verhoogt een groene omgeving de waarde van je woning.

Mogelijkheden

Een tuin geeft geur en kleur, leeft en inspireert en is goed voor ons welzijn. Kies de juiste bloemen en planten en er komen vlinders en bijen op af. Wat is er mogelijk? Maak daarvoor gerust een afspraak. Wij vertellen je hoe je de tuin kan (her)inrichten. Een afspraak waar iets moois uit groeit.

Duurzaamheid

Uit onderzoek is gebleken, dat mensen graag iets met duurzaamheid in hun tuin willen doen. Het vertalen van duurzaamheid naar je tuin is lastig. Wij helpen graag om je ideeën om te zetten naar de tuin en de leefomgeving verder te vergroenen. Astrum zet deze mogelijkheden van een groene levende tuin graag voor jou op een rijtje.

Voorbeelden en ideeën

Kennis over de natuurlijke basis principes staan aan de voet van elke levende tuin. Wat speelt er bij het ontwerp van een levende tuin en wat kun je gebruiken bij de herinrichting van een bestaande tuin? Wij kunnen je aan de hand van voorbeelden en ideeën laten zien wat er zoal mogelijk is.

Praktisch en goedkoop

Een groene levende tuin, het zijn kleine dingen die het verschil maken. Iedereen kan meedoen. Alle handelingen samen zorgen voor een grote, echte verandering: een beter evenwicht tussen mens en natuur.”

Enkele praktische voorbeelden: duurzame materialen die lang meegaan en onderhoudsarm zijn en de keuze van vaste planten die minder onderhoud vergen. Gebruik van dakgroen voor meer biodiversiteit en voor regulering van de waterafvoer, warmte en kou.

Wist je dat een groene levende tuin goedkoper is in aanschaf en onderhoud dan een versteende tuin? Ook kan het principe van een levende tuin worden toegepast in bestaande tuinen. Welke stijl de tuin heeft maakt niet uit, het is overal toepasbaar, ook bij (deel)renovatie. 

Meer weten?

Meer informatie over de mogelijkheden? De kortste weg is telefonisch contact opnemen met Astrum. Je kunt ook je gegevens doorgeven via het contactformulier, dan nemen wij snel contact met je op.

 

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver