De Levende Tuin, een nuttige en mooie tuin

Levende tuinTerug naar overzicht

Als je alle tuinen in Nederland bij elkaar zou optellen, kom je uit op een gebied dat tien keer zo groot is als het Nationale Park De Hoge Veluwe. Een factor van formaat dus, waarmee de maatschappelijke betekenis van een enkele tuin, toeneemt. Ook met uw tuin kunt u bijdragen aan de oplossing van maatschappelijke problemen. U kunt bijdragen in het aanpakken van problemen zoals fijnstofreductie, waterretentie en biodiversiteit. Uw kunt met uw tuin dus concreet bijdragen, iedere meter telt.

Het stedelijk gebied

Nu al woont tweederde van de Nederlandse bevolking in stedelijke en Randstedelijke gebieden. Rond 2030 zal dit meer dan driekwart zijn. Deze verstedelijking legt een steeds grotere druk op onze leefomgeving. Groen heeft niet alleen een decoratieve functie. Het is belangrijk voor onze gezondheid en de kwaliteit van ons leefmilieu. Waarom niet aansluiten bij dit besef met concrete toepassingen in de tuin? 

De Levende Tuin

Het uitgangspunt van de Levende Tuin is dat alle waarden van groen op een samenhangende manier in een tuin worden verwerkt, met hetzelfde startpunt als een ‘gewone’ tuin: de persoonlijke wensen en behoeften van de tuineigenaar. De combinatie van groen met alles wat de tuin kan bieden, zorgt letterlijk en figuurlijk voor leven in de tuin.

Een nuttige en mooie tuin

Door de juiste keuze van bloemen en planten komen er vogels, vlinders en bijen. Het regenwater van het dak en bestrating hoeft niet het riool in, maar kan een speels waterelement vormen in de tuin. De Levende Tuin is dus een nuttige tuin, die bovendien ook mooi is. Alle levende tuinen samen maken zowel steden als dorpen stukken aantrekkelijker voor mensen, dieren en planten.

Advies en ontwerp

Bent u opzoek naar een hoveniersbedrijf waar u terecht kunt met al uw vragen over de Levende Tuin? Belt u gerust of stuur een bericht dan nemen wij contact met u op. 

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver