Aanleg of renovatie, wij denken graag met u mee!

Hovenier kostenTerug naar overzicht

Hovenier kosten: waar kunt op rekenen?

Tuinaanleg of renovatie.

Bent u van plan om uw tuin te laten aanleggen of renoveren, dan bent u vast benieuwd naar wat het gaat kosten. Hoeveel uw nieuwe tuin kost is van uiteenlopende variabelen afhankelijk. De kosten worden bepaald door de hoeveelheid werk, aanvoer en afvoer van materialen en de beplanting. Factoren als de bereikbaarheid van de tuin, mogelijkheid om machinaal te werken en de moeilijkheidsgraad van het tuinontwerp kunnen de totale kosten verder beïnvloeden. Daarnaast is het soort en de kwaliteit van de tuinmaterialen waar u voor kiest van invloed op de kosten.

Let er op dat u bij aanschaf van materialen van een hogere prijsklasse niet alleen een kwalitatief beter product koopt, met een langere levensduur, maar ook meer gebruikscomfort, sfeer en echtheid van het materiaal. In de kosten zijn doorgaans ook betere service- en garantievoorwaarden verwerkt.      

Uw tuin laten aanleggen of renoveren?

Bij aanleg of renovatie berekenen wij een prijs per m² gekoppeld aan het onderdeel wat u wilt laten uitvoeren. Bijvoorbeeld verharding, beplanting of een vlonder per m2. Voor werkzaamheden die in overleg gedaan moeten worden of waarvan nog niet geheel zeker is hoe u het wilt, dan werken wij op regie (uurloon-basis). Wij geven u dan een inschatting van de tijd die wij denken nodig te hebben voor het werk.

Tuinaanleg kosten

U heeft al gelezen dat de kosten van de aanleg of renovatie van een tuin afhankelijk zijn van het soort werkzaamheden, de kwaliteit van de materialen en het werk en de moeilijkheidsgraad van het ontwerp. Daarnaast is het afwerkingsniveau van invloed.

Een voorbeeld: een natuurlijke tuin waarin tijdens de aanleg enige creatieve vrijheid mogelijk is, zal goedkoper zijn dan een moderne strakke tuin waar een hoog afwerkingsniveau gewenst is en maatwerk de boventoon voert.

Indicatie kosten

Een globale indicatie voor aanleg en renovatie (en bovenstaande in gedachte te houden):

  • 50 – 100 m2               € 120 - € 150 per m2
  • 100 – 200 m2             € 120 - € 100 per m2
  • 200 - 500m2               €  90- € 100 per m2

 

Budget

U heeft waarschijnlijk goed nagedacht over uw tuin en een budget ingedachte. U heeft gespaard en geld opzij gelegd, het groeit immers niet aan de boom en er zijn ook nog andere dingen die u wilt. Niet meer dan logisch, daarom denken wij graag met u mee.

Uw wensen, ons uitgangspunt

Wat de werkzaamheden ook zijn, van deel-renovatie tot een geheel compleet nieuwe tuin, alles begint met uw wensen. Uw ideeën over stijl, gebruik, budget en kwaliteit zijn enkele onderwerpen waarin wij graag met u meedenken. Met onze eigen kijk, kennis en ervaring,  maken wij er meer van dan u in eerste instantie denkt. Ook als het gaat om eenvoudige werkzaamheden zoals een schutting of ophogen van verharding.

Besparen op de kosten

Wilt u besparen op de kosten? Informeert u dan eens naar de mogelijkheden bij ons. Bijvoorbeeld een seizoen korting. Drukke en rustige periodes wisselen elkaar immers af. De korting verschilt per werk en periode, maar kan oplopen tot wel 30% op de totale kosten. U kunt ons, ongeacht de periode, inschakelen voor tuinaanleg, renovatie en onderhoud.

Een andere mogelijkheid is om zelf werkzaamheden uit te voeren of mee te helpen. Bijvoorbeeld verwijderen van bestrating en beplanting in een bestaande tuin of grond uitgraven bij een nieuwe tuin. Wij praten u graag bij!

Let op dat een goede voorbereiding en een uitgewerkte tuinschets of ontwerp de basis zijn van kostenbesparing. Dit voorkomt verspilling van tijd en geld. Met een juiste werkvolgorde zijn er geen verrassingen achteraf. Wel zo handig.

 

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver