Voor elke vijver een goed advies

VijveronderhoudTerug naar overzicht

Voor elke vijver een goed advies.

Wij kunnen u voorzien van vijveradvies. U kunt ons vragen om uw vijver goed te bekijken. Wij checken uw vijver op verschillende punten waaronder de waterkwaliteit, ligging en techniek.  Op basis daarvan komen wij met een advies voor uw vijver en voor het onderhoud. En wij beperken onze inbreng niet tot het geven van een advies maar voeren ook graag het werk uit.

Vijver-service

Het onderhouden van een vijver vraagt om kennis en ervaring. Astrum werkt ook hierin met vijver- en waterexperts samen. Astrum komt met de vijver-service tegemoet aan de vraag van vijverliefhebbers om de vijver helder te krijgen, te houden en jaarrond het onderhoud uit te voeren.

Goed onderhoud is noodzaak

Een vijver heeft, net als de rest van uw tuin onderhoud nodig. Een heldere mooie vijver vraagt om een goede basis. De praktijk leert dat het hier weleens misgaat. Dat is zonde want een vijver betekend meer biodiversiteit en leven in de tuin. Dit vraagt om onderhoud. Werk waar overigens veel plezier aan te beleven valt wanneer het goed wordt uitgevoerd.    

Een schema voor vijveronderhoud

Astrum kan uw vijver jaarrond onderhouden. Wij doen dit volgens een schema. Wij komen in het voorjaar voor controle, snoeien en preventieve maatregelen. Ook checken wij eventuele schade door vorst en meten wij de waterkwaliteit.

Zomer

Gedurende de zomer is er aan de vijver alleen wat regulier onderhoud nodig. Dit kan samen met het andere tuinonderhoud worden uitgevoerd. Overmatige plantengroei of een mogelijk probleem komt dan snel in beeld.

Najaar

Het belangrijkste vijveronderhoud vindt in het najaar plaats. De vijver moet in deze periode worden winterklaar gemaakt. Dit gaat om het verwijderen van rest vuil en planten die afgestorven zijn en maatregelen nemen tegen het inwaaien van herfstblad en beperken van winterschade.

Winter

In de winter is een vijver altijd  in rust maar is het belangrijk de vijver deels ijsvrij te houden en vorstschade te beperken. 

Voorjaar

De vijver start later op dan de andere planten in de tuin. Onderhoud kan uitgevoerd worden van maart tot half mei. Het gaat hier vooral om het nalopen van de vijver, meten van de waterkwaliteit, mogelijke schade herstellen door vorst en onderhoud aan de waterplanten.

Meer informatie? 

Wilt u meer weten over vijveronderhoud en helder water? Verstuur uw gegevens via het formulier en wij nemen snel contact met u op!

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver