Help onze regio bestendiger te maken tegen klimaatverandering!
  • U bent nu hier:
  • Home
  • Nieuws
  • Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie

NieuwsTerug naar overzicht

Vraag een bijdrage uit de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie Delfland aan maandag 20 maart 2017

Wateroverlast door hoosbuien is een groeiend probleem in het stedelijk gebied. Het is een van de gevolgen van de klimaatveranderingen. Samen kunnen we er voor zorgen dat wijken klimaatbestendiger worden.

Meer groen en minder tegels, groene of waterbergende daken en regenwateropvang maken uw omgeving een betere 'spons' voor een plotseling teveel aan water. Wilt u daar met uw tuin, terrein, dak of straat aan bijdragen, dan betaalt uw waterschap mee. Vraag een bijdrage uit de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie Delfland aan.

Wat zijn de voordelen voor u?

Aanpassingen doen kost geld. Om u financieel te helpen, hebben we deze regeling getroffen. Verschillende maatregelen kunnen u in de toekomst ook financieel voordeel opleveren, bijvoorbeeld door minder water en energie te verbruiken of het eten van uw zelfgekweekte groenten. Door groenblauwe maatregelen te nemen, voorkomt u in de toekomst schade door droogte of wateroverlast. Uw buurt wordt bovendien groener, mooier, prettiger én gezonder! En het vergroot samenwerken de betrokkenheid en sociale contacten.

Basisvoorwaarden voor het indienen van een aanvraag:

  • Het project levert een bijdrage aan het klimaatadaptief inrichten van de leefomgeving.
  • Het project wordt uitgevoerd binnen het beheergebied van Delfland.

De aanvraag dient voor de start van de uitvoering van het project te zijn ingediend. De stimuleringsregeling klimaatadaptatie loopt tot 31 december 2019. De stimuleringsregeling klimaatadaptatie loopt tot 31 december 2019. Voor 2017 is in totaal een bedrag beschikbaar van € 250.000.

Bron: www.hhdelfland.nl

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver