Accu machines, een groen verhaal.

NieuwsTerug naar overzicht

Een groen verhaal maandag 2 januari 2017

Wij starten 2017 met een groen verhaal. Snoeien van heggen, grasmaaien, graskanten trimmen, gevallen bladeren opruimen en paden reinigen tot brandhout zagen – met onze accumachines kunnen wij alles aan.

Duurzaam werken

Onze bedrijfsvoering is gebaseerd op MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Dat stelt ons in staat om – uitgaand van duurzaamheid – maatwerk te leveren aan diverse doelgroepen. Tuinaanleg is een van de specialismen van Astrum. Maar we doen veel meer, zoals het onderhoud van tuin of buitenruimte.

Stiller en schoner

Duurzaam handelen, respect voor mens, dier en omgeving. Vanuit die gedachten zijn wij in 2016 geheel overgestapt op batterij-aangedreven machines, zogenaamd accu-gereedschap. Tuinonderhoud en tuinrenovatie wordt stiller en schoner uitgevoerd.

Beter voor de omgeving, het milieu en de arbeidsomstandigheden. Een batterij veroorzaakt geen schadelijke uitlaatgassen en produceert veel minder geluid dan een motor. Wel zo prettig voor u en uw buren.

Het opladen van de batterij is eenvoudig en vraagt alleen een oplader en stopcontact. Stroom in Nederland komt nog wel voor een groot deel uit centrales. Minder duurzaam uiteraard dan natuurlijke energiebronnen, maar wel veel schoner dan de uitstoot van een brandstofmotor die traditionele machines aandrijft.  

De batterijen zijn zogenaamde lithium-ion accu’s met een relatief lange levensduur. Afhankelijk van het gebruik moeten deze accu’s uiteraard ook na verloop van tijd vervangen worden. Hergebruik van deze accu’s is maatschappelijk zeker gewenst en ook hierin staan de ontwikkelingen niet stil.

Een goede stap vooruit

Wij zijn ons er van bewust dat duurzaam handelen een proces is. Door de juiste afwegingen te maken en voortdurend ons handelen tegen het licht te houden, komen we iedere keer een stapje dichterbij ons doel. Het gebruik van accu-machines is in ieder geval een goede stap vooruit, stiller en schoner werken.

Terug naar overzicht
Wij nemen snel contact met u op

Contact

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl

Volg ons op:

Professionele aanleg en renovatie van uw tuin

Tuinvijver